maandag 6 augustus 2007

Apostaat rammen


Alsof het de normaalste zaak van de wereld is: homo's die in elkaar worden geslagen door gefrustreerde Moslim jongens. Homoseksualiteit mag niet van het prachtige geloof en met beoefenaars van deze duivelse praktijken moet dan ook korte metten gemaakt worden. Hoewel het nog altijd een taboe is gaan tegenwoordig steeds meer gemolesteerde homoseksuelen naar de autoriteiten als ze zijn aangevallen. Dit heeft ook zijn weerklank op de aandacht die aan het fenomeen wordt geschonken door de media. En dat is hoog nodig. Ook eergisteren tijdens de gay pride evenementen in Amsterdam werden enkele feestvierende aanhangers van de mannenliefde op hardhandige wijze duidelijk gemaakt dat dit in het (bijna) islamitische Nederland echt niet door de beugels kan.


Maar dat was dit weekend niet het enige wapenfeit van de pure Islam in Nederland. In Voorburg achtten een aantal Marokkaanse en Somalische moslimmannen het noodzakelijk om de shari'a even toe te passen. Het daar wonende PvdA raadslid en oprichter van het comité ex-moslims Ehsan Jami werd zaterdagmiddag tijdens het winkelen aangevallen en verwond. Een van de weinige individuen die er openlijk voor uitkomt dat hij geen moslim meer wil zijn wordt zo tot de orde geroepen. Dat dit er aan zat te komen kon elke arabist of islamoloog je vertellen. Volgens de wetten van de islam dienen apostaten, mensen die de islam verlaten, vermoorde te worden als ze weigeren terug te keren tot het ware geloof. Het is juist daarom zo vreselijk dat dit is gebeurd. Iedereen wist dat dit er aan zat te komen. Van zijn eigen politieke partij tot de nationaal coördinator terrorisme bestrijding, allen waren op de hoogte van de bedreigingen en de risico's (het was overigens al de derde aanval in korte tijd). Maar toch heeft niemand voor zelfs maar de minste vorm van beveiliging gezorgd. Het bloed wat zaterdag op de grond van Voorbrug heeft gevloeid kleeft ook aan de handen van Wouter Bos en Tjibbe Joustra. Is het wachten op een tweede Theo van Gogh voordat de dreiging die er uitgaat van dit soort radicale figuren serieus genomen wordt?


Zonder steun van de Nederlandse overheid hebben progressieve moslims of mensen die kiezen de islam gedag te zeggen, geen schijn van kans in dit land. Er wordt meer gesproken en geluisterd naar fundamentalistische baarden dan naar gewone Nederlandse moslims, die niet per se een hoofddoek hoeven te dragen en die gewoon wel eens een wijntje drinken. Ik sprak laatst me een goed opgeleide Moslima, die mij toe fluisterde dat in haar vriendenkring een flink aantal jonge moslimmeiden bij de vorige verkiezingen Wilders hebben gestemd! Niet om zijn charme of blonde kapsel, maar omdat hij volgens hen de enige politicus is die voor veel onderdrukte moslimvrouwen opkomt.


Ik hoop werkelijk dat na de georchestreerde demonisering van Fortuyn, de laffe moord op Van Gogh, het vertrek van Ayaan Hirsi Ali en zaterdag in Voorburg het zoveelste incident met moslim fundo's, de politiek haar kop eindelijk eens uit het zand haalt en de problemen daadkrachtig gaat aanpakken. Dat betekent dus 10 jaar gevangenisstraf voor elke vorm van religieuze intimidatie en persoonlijke beveiliging voor die personen waarvan de veiligheid bedreigd wordt. Het argument dat dit miljoenen kost wil ik hier direct onderuit halen. Mocht er na Van Gogh nog een dergelijk incident plaats vinden in Nederland, dan zullen heel wat multinationals hun vestigingen hier weghalen en, misschien nog wel erger, zullen tienduizenden hoogopgeleiden jonge Nederlanders het land gaan verlaten. Een capital- en braindrain die de Nederlandse economie miljarden zal kosten.


Wie wil er nog in zo'n land wonen? Mijn koffers zijn nog niet gepakt, maar ik merk wel dat ik de laatste tijd wel erg veel websites over New York en Washington bezoek. Het is niet de radicale Islam die mij angst inboezemt. Dit probleem is met de juiste middelen snel uit te roeien. Het is de houding van de Nederlandse politieke leiding, die ons keer op keer in de steek laat. Hoeveel bloed moet er nog vloeien voordat de multiculturele maatschappij voorgoed begraven wordt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten